Dubbel glas: Welke voordelen zijn er ten opzichte van enkel glas?

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Blog over aannemers Hoi, ik ben Nasrdin. In mijn werk heb ik gewerkt voor verschillende aannemers. Dit zijn bedrijven die een opdracht als uit te voeren werk aannemen van een opdrachtgever. Daar gaan onderhandelingen aan vooraf, nadat de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt uit de verschillende aannemers die een ontwerp met offerte hebben ingediend. Opdrachtgever en aannemer stellen samen een contract op waarin beschreven wordt wat precies de opdracht is en voor welk bedrag de aannemer die gaat uitvoeren. Daarbij is er ook vaak sprake van een uiterste opleveringstermijn, een boeteclausule als die niet wordt gehaald en een facturatieschema: wanneer mag er hoeveel worden gefactureerd? Inmiddels ben ik niet meer werkzaam in de bouw maar ik heb er nog behoorlijk wat over te vertellen. Hopelijk vind je nuttige informatie in onze blog.

Zoeken

Archief

Dubbel glas is een glassoort dat uit minstens twee glasplaten is opgebouwd. Vanaf 1995 zijn de meeste woningen voorzien van standaard dubbele beglazing, waar eerder enkel glas gangbaar was. Het is raadzaam om ook in oudere woningen te kiezen voor dubbel glas, aangezien hier meerdere voordelen aan verbonden zijn. Naast standaard dubbel glas is er tegenwoordig ook isolatieglas op de markt. In dit artikel leg ik uit wat de verschillen zijn tussen deze glassoorten. Ook vertel ik je welke voordelen het oplevert wanneer je besluit om over te gaan van enkel glas naar dubbel glas.


Welke soorten dubbel glas zijn er?

Bij standaard dubbele beglazing is het raam opgebouwd uit twee glaslagen. Tussen de twee lagen is er een ruimte die gevuld is met droge lucht. De grote van deze luchtspouw tussen de twee glasplaten heeft een grote invloed op de isolerende werking. Standaard dubbele beglazing is minder dik dan HR-glas. Een ander verschil tussen dubbel glas en HR-glas is dat dit type isolatieglas een coating bevat die stralingswarmte tegenhoudt. Dan is er nog HR+glas, dat niet alleen een coating bevat, maar ook nog eens een spouw van 9 tot 12 mm heeft, die gevuld is met argon. HR++-glas heeft dezelfde eigenschappen als HR+-glas. De spouwdikte wel is groter, namelijk 15 mm. Dit zorgt voor een betere isolatie. HR+++ bestaat uit drie glasplaten met twee tussenruimten, waardoor dit de meest isolerende vorm is. Dit is eveneens de meest prijzige variant. Over het algemeen wordt HR++ aangeraden. HR++ heeft veel eigenschappen die voordeel opleveren én je hebt ook nog eens de mogelijkheid om overige eigenschappen aan het glas toe te laten voegen. 


De verschillende voordelen van dubbel glas

Wanneer je huis is uitgerust met dubbele beglazing, dan zal je profijt hebben van meerdere voordelen. Het eerste grote voordeel is dat je veel minder stookkosten hebt. Als de kamer eenmaal warm is, dan zal deze langere tijd een aangename temperatuur behouden, zonder dat je hiervoor extra hoeft de stoken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart hier ook nog eens fors mee. Dubbel glas is iets duurder in aanschaf dan enkele beglazing, maar met de verminderde stookkosten heb je de aanschafprijs binnen enkele jaren terugverdiend. Ook zal je woning een hoger energielabel krijgen wanneer deze is voorzien van dubbele beglazing. Aan hoogrendementsglas met twee plussen kun je extra eigenschappen laten toevoegen die jouw wooncomfort zullen verhogen. Zo kun je kiezen voor glas met een geluidswerende werking. Dit is ideaal als je in een drukke straat woont of nabij een snelweg. Je kunt eveneens kiezen voor inbraakwering, zodat je het ongewenste bezoekers een stuk lastiger maakt om binnen te komen. Dit kan het gevoel van veiligheid vergroten.

Kijk voor dubbel glas in Purmerend op de site van Erkamp Glas

• Tags: • 459 Woorden