Renoveren

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Blog over aannemers Hoi, ik ben Nasrdin. In mijn werk heb ik gewerkt voor verschillende aannemers. Dit zijn bedrijven die een opdracht als uit te voeren werk aannemen van een opdrachtgever. Daar gaan onderhandelingen aan vooraf, nadat de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt uit de verschillende aannemers die een ontwerp met offerte hebben ingediend. Opdrachtgever en aannemer stellen samen een contract op waarin beschreven wordt wat precies de opdracht is en voor welk bedrag de aannemer die gaat uitvoeren. Daarbij is er ook vaak sprake van een uiterste opleveringstermijn, een boeteclausule als die niet wordt gehaald en een facturatieschema: wanneer mag er hoeveel worden gefactureerd? Inmiddels ben ik niet meer werkzaam in de bouw maar ik heb er nog behoorlijk wat over te vertellen. Hopelijk vind je nuttige informatie in onze blog.

Zoeken

Archief

Het renoveren een woning houdt in dat je de woning laat voldoen aan alle moderne vereisten. Dit kan gebeuren omdat de wet- en regelgeving daarom vraagt, maar ook wanneer het gebruik van de woning niet meer voldoet aan de moderne eisen. Daarnaast kan een renovatie ingedeeld worden in noodzakelijke renovaties doordat een een woning door de jaren heen slijt, zal er toch eens een renovatie plaats moeten vinden van bijvoorbeeld het dak, de elektra of waterleidingen. Ook kan een renovatie plaatsvinden, alleen om een woning te verfraaien. Zo kan je enkele jaren in een woning wonen en bepaalde ruimte niet mooi meer vinden en besluiten om deze te renoveren, zoals een andere indeling van bepaalde ruimtes.


Stappenplan voor renovatie van je woning

Het renoveren van een woning wordt meestal uitgevoerd door een aannemer en brengt veel voorbereiding en eventuele overlast met zich mee. Kleinere renovaties kan je als je zelf een beetje handig bent nog zelf uitvoeren, maar bij grotere renovaties, waarbij grotere constructiewijzigingen moeten plaatsvinden is het bijna noodzakelijk om gebruik te maken van de diensten van een aannemer. Hierbij enkele stappen die je door moet lopen, alvorens de renovatie aan kan vangen:

Is renovatie nodig? - De eerste vraag die gesteld moet worden of een grote renovatie wel nodig is. Misschien kan de een bepaalde situatie opgelost worden door kleine aanpassingen te doen. Soms is het opnieuw schilderen of behangen al voldoende voor een compleet andere look.

Zoek zo veel mogelijk informatie op - Wanneer je besloten hebt om je woning, of bepaalde ruimtes in je woning te renoveren, zoek dan in woonbladen en op internet zoveel mogelijk informatie op over hoe je het beste de ruimte te kunt aanpakken of inrichten. Het kan zijn bij een grote renovatie, dat je een architect moet gaan inhuren. Hij houdt rekening met alle aspecten die er komen kijken bij de renovatie van een ruimte.

Stel een budget op - Misschien wel het belangrijkste bij renovatie zijn de financiën. Maak daarom een kostenoverzicht van de te verwachten kosten en bekijk of je ook reserves hebt, mochten de kosten boven het budget uitkomen. Ook kan het zijn, dat je een renovatie niet zelf kunt bekostigen en dat je een extra hypotheek moet afsluiten.

Offertes vergelijken - Vraag bij diverse aannemers offertes op en ga ze met elkaar vergelijken. Probeer kleinere klusjes zoveel mogelijk zelf te doen, zo kan je kosten besparen.

Het renoveren - Maak goede afspraken met de aannemer. Zoals kan je tijdens de renovatie in je huis blijven wonen of dien je een andere locatie te zoeken. Houdt de renovatie zelf ook goed in de gaten en spreek de aannemer erop aan, wanneer er iets niet goed gaat. Ook is het handig een einddatum af te spreken, dit is ook voor de aannemer een stok achter de deur.

Tip: kijk voor renoveren in Helmond eens bij Cobrabant

• Tags: • 471 Woorden