Huis laten bouwen

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Blog over aannemers Hoi, ik ben Nasrdin. In mijn werk heb ik gewerkt voor verschillende aannemers. Dit zijn bedrijven die een opdracht als uit te voeren werk aannemen van een opdrachtgever. Daar gaan onderhandelingen aan vooraf, nadat de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt uit de verschillende aannemers die een ontwerp met offerte hebben ingediend. Opdrachtgever en aannemer stellen samen een contract op waarin beschreven wordt wat precies de opdracht is en voor welk bedrag de aannemer die gaat uitvoeren. Daarbij is er ook vaak sprake van een uiterste opleveringstermijn, een boeteclausule als die niet wordt gehaald en een facturatieschema: wanneer mag er hoeveel worden gefactureerd? Inmiddels ben ik niet meer werkzaam in de bouw maar ik heb er nog behoorlijk wat over te vertellen. Hopelijk vind je nuttige informatie in onze blog.

Zoeken

Archief

Een eigen huis laten bouwen is zowel een droom als een avontuur voor de mensen die deze uitdaging aangaan. Het voordeel van het bouwen van je eigen huis is dat je het helemaal naar je hand kan zetten. Elke ruimte, elk raam, elke deur kun je precies vormgeven zoals jij dat zelf wenst. Mensen die hiervoor kiezen hebben meestal wel een globaal of zelfs heel specifiek idee over hoe het huis eruit moet komen te zien. Het is een vrij logische keuze, aangezien je er naar verwachting een groot deel van je leven in zal doorbrengen. Het is dan fijn als alles in en aan het huis voldoet aan je wensen.

Eerste fase

Wanneer je kiest voor het bouwen van een eigen huis, kun je met je idee naar een architect gaan. Je idee kan bijvoorbeeld een dak zijn dat je ergens hebt gezien, maar het kan ook een volledige uitgetekende schets zijn die je zelf hebt gemaakt. Hoe het ook zij, bij de architect kun je met al je ideeën terecht. Deze architect zal naar aanleiding van jouw schets, idee of wensen een eerste echte schets op schaal maken. Wanneer deze klaar is, kun je hier nog opmerkingen bij maken, veranderingen aan toe laten brengen en eventuele extra wensen eraan toevoegen.

Huis laten bouwen

Zodra je tevreden bent met de tekening die is genaakt, is het tijd om het huis te laten bouwen. Hierbij komt heel veel kijken. Ten eerste is het een vereiste dat je een stuk land hebt waarop het huis kan worden gebouwd. Er vanuitgaande dat je dit land al hebt, kom je aan bij de volgende component: een bouwvergunning. Je kunt namelijk niet zomaar op eigen houtje een huis gaan bouwen. Er zal vooraf toestemming moeten zijn gegeven door de betreffende gemeente. Je hebt een omgevingsvergunning nodig om te kunnen (ver)bouwen. Om die te krijgen moet je je plan aan de gemeente voorleggen. Die kijkt of je plan past in het lokale bestemmingsplan. Er gelden specifieke regels waaraan huizen moeten voldoen. Wanneer die er niet zouden zijn, zou elke straat een ongeorganiseerde situatie worden.

Materialen

Als de omgevingsvergunning eenmaal binnen is, kan er worden begonnen met de bouw. Maar niet voordat alle benodigde bouwmaterialen aanwezig zijn of in ieder geval zijn gekocht. Daarnaast heb je vakmensen nodig die het huis voor je bouwen. Denk aan metselaars, elektriciens, schilders, dakdekkers enzovoort. Als je dit allemaal zelf moet doen kan dit een lastige en tijdrovende klus zijn. Daarom kun je het beste een aannemer inhuren van Roscobouw die dit allemaal voor je regelt. Vaak kan een architect dit ook voor je regelen.

• Tags: • 434 Woorden