Verwarmingsinstallaties: keuzemogelijkheden, pluspunten & tips

3 Minuten Gepost op:


Over ons

Blog over aannemers Hoi, ik ben Nasrdin. In mijn werk heb ik gewerkt voor verschillende aannemers. Dit zijn bedrijven die een opdracht als uit te voeren werk aannemen van een opdrachtgever. Daar gaan onderhandelingen aan vooraf, nadat de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt uit de verschillende aannemers die een ontwerp met offerte hebben ingediend. Opdrachtgever en aannemer stellen samen een contract op waarin beschreven wordt wat precies de opdracht is en voor welk bedrag de aannemer die gaat uitvoeren. Daarbij is er ook vaak sprake van een uiterste opleveringstermijn, een boeteclausule als die niet wordt gehaald en een facturatieschema: wanneer mag er hoeveel worden gefactureerd? Inmiddels ben ik niet meer werkzaam in de bouw maar ik heb er nog behoorlijk wat over te vertellen. Hopelijk vind je nuttige informatie in onze blog.

Zoeken

Archief

Bent u van plan een nieuwe verwarmingsinstallaties te kopen?

Een verwarmingsinstallatie is onmisbaar in huis, in bedrijven en op kantoor. Kunnen leven en werken in warme en comfortabele ruimtes behoort tot de primaire levensbehoeften van de mens. Om die reden is een goed werkende en betrouwbare verwarmingsinstallatie van groot belang. Maar aan verwarmingsinstallaties kopen worden, zeker tegenwoordig, meer eisen gesteld dan alleen het huis verwarmen. CV-ketels, boilers en andere typen verwarmingsinstallaties dienen ook energiezuinig en milieuvriendelijk te zijn. En verder is het van belang dat de installaties voor de gebruiker betaalbaar zijn.

Welke mogelijkheden zijn er qua verwarmingsinstallaties?

Op het gebied van verwarmingsinstallaties is er een ruime keuze uit diverse soorten. Doorgaans worden er vijf soorten installaties onderscheiden. Bedrijfs- en woningeigenaren die verwarmingsinstallaties willen kopen, kunnen kiezen uit vijf soorten. Aflopende van minder naar hoger rendement betreft het hoogrendementsketels, condensatieketels, biomassaketels, verwarmingsketels gecombineerd met warmtepompen, en ten slotte zonneboilers.

Wat zijn de pluspunten van de diverse soorten verwarmingsinstallaties?

De bovengenoemde hoofdsoorten verwarmingsinstallaties hebben ieder hun eigen pro's en contra's. Zo zijn er de hoogrendementsketels, die werken op aardgas of stookolie. Gemiddeld kost een hoogrendementsketel - ook wel bekend als HR+ ketel - tussen de €1500 en €2500, terwijl het rendement van deze ketels hoger is dan van standaard gasketels. Er zijn naast de HR+ hoogrendementsketels ook HR TOP-ketels beschikbaar. Deze ketels leveren nog meer zuinige energie, maar zijn ook duurder: HR TOP-ketels kunnen wel €5000 euro kosten. Ten tweede zijn er condensatieketels: deze ketels, die tussen de 2500 en 3000 euro kosten, zorgen voor een optimaal rendement doordat ze ook de waterdamp van gasrook omzetten in energie. En dat betekent een mooie besparing op de energienota. Een derde mogelijkheid is de biomassaketel. Deze ketels werken op pellets, hout of houtsnippers en zorgen voor een prima rendement tegen een scherpe prijs. Een nadeel van deze ketels is hun prijs. Deze beginnen vanaf 5000 euro en lopen, afhankelijk van het model, op tot wel 20.000 euro. Ten vierde kiezen steeds meer mensen voor het installeren van een verwarmingsketel in combinatie met een warmtepomp. Wanner uw woning goed is geïsoleerd, is dit een heel rendabele manier van energiebesparing (tot wel 50 procent extra!). De prijs van warmtepompen, tussen de 10.000 en 25.000 euro, is echter wel hoog. Ten slotte zijn er nog zonneboilers die op zonnepanelen werken. Dit is een van de beste manieren van voordelig en duurzaam energie opwekken. Gemiddeld kost een zonneboiler zo'n 5000 euro, waar de kosten van panelen nog bijkomen. Gezien het rendement is de prijs-kwaliteitverhouding van zonneboilers uitstekend.

Kies bewust en geniet vooral!

Wilt u ook verwarmingsinstallaties kopen van een goede kwaliteit? Overweeg dan goed de mogelijkheden, voordelen en nadelen per installatie. Succes en geniet vooral van het hoge rendement dat u gaat behalen. Want wie kritisch is, kiest voor een voordelige energieleverantie en energie die het minst schadelijk is voor het milieu en klimaat. Van der Wal B.V. helpt u bij het maken van een goede keuze en is een vertrouwd partner voor verwarmingsinstallaties. 

 

• Tags: • 497 Woorden